Vårblomning!

Det tar sig. Det är något särskilt när naturen liksom startar likt en 6-volts-startmotor och sedan maler till en början för att sedan hosta igång. Jo, naturen är i gång i alla fall. Min B11 står still dock. Det blev ett nytt batteri men efter långt malande var det bara att inse att bilen (som fick bensin) inte skulle starta. Felsökningen gick fort då jag kände att jordflätan var rejält varm. Jag misstänker dålig jord och har nu köpt en ny fläta och första maj blir det ett nytt försök. Tills dess ägnar jag mig åt forum och liksom finkammar nätet på TA-relaterade artiklar. Det finns en del om man säger så. Eftersom jag är historiker fascineras jag av bilder på tractioner från Frankrike under andra världskriget. Bilen kom också att bli förknippad med FFI, den franska motståndsrörelsen, som av flera olika anledningar använde sig av just B11 som fordon. För den intresserade kan rekommenderas boken ”La traction avant Citroen sous l´uniform.” En något mer nutida företeelse kommer dock att äga rum den 18 maj på Ekerö. Mer info finns under Övriga möten. Hoppas era bilar rullar som de ska. Webmaster

IMG_6374

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.