Barrets sommartur 2012

B11 Klubben är aktiv, allt fler Tractionerna rullar numera på sommarvägar och väcker uppmärksamhet med den vackra formgivningen. Fick sedan betraktarna känna på vägegenskaperna skulle deras beundran komma upp i en annan dimension. Nåja, nog med den egen salighet över våra Älvor. Gunnar Skog är en driftig B11 medlem som årligen ordnar en utflykt på okända vägar och spännande mål.

Träffpunkten var MC-marknaden vid Kråkvilans motorstadion, där Vargarna har sin hemmabana för Speedway. Här var det tillfälle att fynda. Jodå de flesta hittade något att gotta sig åt, som undertecknad med Ducellier värmeelement, onödigt denna fuktvarma dag. Färden gick på Slätbakens småvägar där endast GPS kunde avgöra var vi var. En fin liten herrgård med matservering, ”Café Ro” i Östra Husby, dök upp i rättan tid.

Gamla färjeläget för Kvarsebo-färjan var nästa mål som följdes upp med båttur över Bråviken från nya läget. Här lyckades Crister F Älva få ett oväntat luftsläpp med hjulbyte som följd. Kvarsebo vackra samhälle följdes av besök vid Kolmårdens marmorbrott med museum och en hänförande utsikt. Rekommenderas!

Krokek-kusten är rena Rivieran och Getå påminde om en tågtragedi. Kolmårdens värsta backe var en mumsbit för Tractionerna och givetvis Harry Bergs läckra DS. Ravinen med grovgranarna var ytterst sevärt innan vi kom till fiket Ingeltorp, dagens slutpunkt. Här flödade fantasin via Håkan Tornells kända samhällskritik. En avkvistad tall försedd med en pinnstol på 15 meters höjd gav mobil täckning för den som vågade använda sig av stolpskorna. Vidare en varuautomat för husköp innehöll nyckeln till den nyss betalade fastigheten var en fyndig förenkling av mäklartjänst, osv.

Ingeltorp omtalade köttbullsmackor visade sig inte överdrivna. Jan-Erik beställde visst en för mycket. Aldrig har vi sett en liknande macka.

Christer J vann Skogs frågetävling och erhöll som alla andra pris från Skog och Sven-Folke/Birgit Anderssons gedigna prisbord. Alla tackade hurrade o klappade. Säkert blir det en ny tur nästa år. Tack familjen Skog för fin tur på kungavägar!

Janne O text o bild

Förnöjda deltagare; Olle, Annelie, Alexander, Christer F, Lars, Christer J, Sven-Folke Harry m bror, Britt o Janne, Jan-Erik o fru, Anne-Sofie o Anders

Kommentarer inaktiverade.