Den nittonde semesterturen

Nittonde Semesterturen

Traditioner ska fullföljas! Så B11 Klubbens ”Semesterturen 2012” startade vid Fordonsmuseet Arsenalen i Strängnäs. Hit sökte sig nästan 30 deltagare varav några fortsatte vidare på egna färder. Glädjen att träffa varandra är så stor att programmet måste planeras med extra tid för pussar o kramar. Arsenalen är ett militärmuseum som öppnade i år med temat ”Stridsvagnar”, tekniskt intressant men skrämmande ting inom sitt användningsområde. Guid-Gunnar betade av stridsvagnarna mycket initierat och i raskt tempo, ty vi hade mycket göra denna dag.

B11 karavanen innehöll även flera trevliga 2CV som fick bilda förtrupp och söka sig via 55:an till Dunkers vägskäl. Här tog de idylliska sörmlandsvägarna fram sin bästa sida. Citroënernas fina väghållning lockade fram rallykänslorna, men avsikten med dagens färd var att njuta av det vackra landskapet.

Bredsäter i Stjärnhov har blivit en kultplats för Semesterturen. Här tog Lars-Åke o Marianne åter emot oss på ladugårdsbacken med varma grillar som snart bjöd på ljuvliga dofter.

Campingborden riggades upp och det blev ett hejdundrandes kalas. Jan-Erik Östmars trumpetfanfar förkunnade att sommartårtorna serverades på logen. Smackandet ackompanjerades av dragspel å sång. Tipstävlingens resultat förkunnades av Håkan o Lena och fina priser från Citroën fick förnöjda vinnare.

Inget varar beständigt så snart var karavanen på väg till Trosa för ”Hamnträff ” och övernattning. Arrangörerna, Trosa Veteranbilklubb såg till att vi fick samlad plats mot honnörsgatan samt ”Snipan Vantell”, vårt vandrarhem/hotell. Här huserade kvällens trevliga husband på terrassen som vi senare tog i besittning för vår supé, en fest med musik å många skratt. Klubbflaggan hissades och vi gjorde fin PR för B11 Klubben och fick många kontakter. Arrangörerna kan verkligen vara nöjda med sitt val av ny plats samt träffen som helhet.

Greger Larsson premiäråkte sin nyrenoverade B11N efter flerårigt stillestånd och Karl-Olov Fentorp kunde visa upp en unik B15 om än i modellform. Glenn Ljungs ”Doris”, är en 2cv-brallis svår att förbise.

Dagen efter bjöd på ett strålande väder och en långfrukost på terrassen. Programmet formades så att idyllen Trosa utforskades på egen hand. De flesta promenerade ut på den långa hamnbryggan med mängder av förtöjda båtar. Träffen upplöstes när åskmolnen tog över tillställningen. Oj vilka regnskurar våra klenoder fick stå ut med på hemvägen.

Nästa år försöker vi med den ”Tjugonde Semesterturen” då den fått så gott gensvar under åren.

Text o bild Janne O

Kommentarer inaktiverade.