Nilemans garage 5 november 2012

Öronbedövande B11 träff!

November innebär av tradition B11 träff med Curt Nileman som alltid har något nytt att bjuda på. Denna gång träffades B11 Klubbens medlemmar i Nacka på Kaj Dahlbacka Bil AB med bl a försäljning av Citroën och verkstad i Länninge/Orminge. Bolaget bildades 1985 och tog 1997 hand om Citroënförsäljningen på Gärdet i Stockholm och är nu en av Stockholms största Citroën-återförsäljare.

Curt, elegant ekiperad i Citroëns 90-tals dress anförde kvällens ämne, Citroëns tävlingsverksamhet på 50 – 70-talet där kanske Raymond Sjöqvist är kanske mest känd. En av Raymonds tävlingsbilar är förresten Karl-Jonas o Anitas B11 Cab i Nora. Curt berättade fler festliga episoder kring ID DS som man i huvudsak tävlade med och visade motortidningar och fotografier i ämnet. För kvällen fanns också tillfället att fatta greppet om Raymond Sjöqvist eleganta tävlingsratt vilken Curt fått av Raymond.

Kaj Dahlbacka berättade om Historisk Racing och förutsättningar för tävlingsverksamheten. Från verkstadsdepån hade Kaj och Curt rullat in tävlingsbilen en magnifik ID -60 där man klämt ut 250 hkr och 7000 varv ur originalmotorn. Kaj berättad hur man experimenterat med hydralfjädringen för bästa väggrepp. Så var det dags att starta upp ”racern”. Det blev ett vrål som bilhallens samtliga bilar inte kommer i närheten av. Herrejösses! Kvällens långväga deltagare fastnade i verkstadsregionerna och fick en sen resa hem till Östergötland. Friska gossar Barret, Anders, Jan-Erik o Sven-Folke. Ännu en minnesvärd träff i Curt regi och Kaj som kvällens stjärna. Vi tackar företaget för lokal förtäring och underhållning.

Janne O  Foto & text

Här lite om Raymons Sjöqvist   http://www.spoca.se/bildmuseet_23.php

Kommentarer inaktiverade.