Sommarmötet 2016 (Rättvik)

Sommarmötet 2016 för Svenska B11-klubben gick av stapeln i hjärtat av Dalarna. Det var naturligtvis inte vilket sommarmöte som helst – klubben firade ett halvsekel. Styrelsen för klubben hade inte sparat på krutet.

Inkvartering skedde på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik. Bara ankomsten var en succé. Från hotellet (även mitt rum) hade man utsikt över Siljan. Finns det något som är mer vackert än en utsikt över en klarblå sjö med de blånande bergen i fjärran?

Under lördagseftermiddagen började vi samlas och bilpratet kom igång på en gång. Parkeringen hade bästa möjliga utsikt över vidderna och den vackra naturen fick ytterligare påspädning med den ena bilen blankare än den andra – nåja det finns undantag och en B11 med mycket patina påminde om svunna tider… I välkomstpåsen fanns förutom Leksands knäckebröd och en del läsvärt om Dalarna ett exklusivt kuddfodral som har vävts på Ekelunds i Horred – i 100% ruggat bomull. Ett första bevis på att klubben satsar lite mera denna gång. Information om söndagens aktiviteter. Grillbuffén var rikligt tilltagen och smakade förträffligt.

Söndagens utflykt skedde enligt plan med besök i Falun. Först Falu koppargruva där guiden Fet-Olle berättade historier. Det är intressant att ordet Fet från gamla tider motsvarar ungdomarnas ord fett. Det rockar fett…

Besöket vid Lugnets skidstadion gav möjlighet att se alla bilarna parkerade von oben… En fantastisk utsikt, och med kalasväder även denna dag kunde man njuta av det böljande dalalandskapet.

Åter till hotellet kunde vi ägna oss åt handel, spirituella samtal och med en extra satsning på välkomstdrinken kunde festligheterna ta vid. Återigen god mat och trevlig samvaro.

Hur är allt detta möjligt?

Jo tack vara en alldeles utmärkt grupp som ordnade detta:

  • Lars och Carin Nises
  • Roger och Kicki Mattsson
  • Per och Britten Eriksson
  • Jan-Erik Berg
  • Och andra som har bistått (ingen nämnd glömd …)

Ett stort Tack!

Vid tangentbordet

Lars

Kommentarer inaktiverade.