Ekebydagen

B11 Klubbens Ekebyträff!

 Ekebydagen i Eskilstuna hör till de mest intressanta fordon- och marknadsträffarna och har en långvarig tradition. Ekebydagen är också en given mötesplats för B11 Klubben. Entusiasten och glädjespridaren Glenn Ljung samt Janne Olsson var på plats 7.00 och riggade upp träffplatsen med klubbflagga o banderoll, klubbmaterial samt tält som var mer än välbehövligt i regnet, Den tidiga söndagsmorgonen kändes ödslig, regnet tilltog men övergick i solsken och arrangemanget blev som vanligt välbesökt.

 Ekeby Veterandag håller hög kvalitet på alla områden och lockar mängder av besökare. Här finns allt vad man kan önska sig. Marknad omges av besöks- o finbilsparkering samt start o landningsbana för flyguppvisning, vidare serveringar, utställningshall, lekplats samt speciella arrangemang.

AHK Automobil Historiska Klubben, har sympatiska funktionärer samt en generös attityd som med marknadsytor och samlingsplats till fordonsklubbarna. Fikakuponger till klubbarrangörer samt uppföljning av klubbarnas önskemål o synpunkter är en långsiktig plan för att säkerställa framtidens Ekebydagar. Här har andra marknadsfixare mycket att lära.

-Ett 60-tal AHK-funktionärer går åt för att ro Ekebydagen i hamn, säger Tom Bergman i arrangörsstaben som också är B11 medlem.

–Tyvärr är vi en åldrande skara entusiaster och återväxten är minimal!

Som vanligt fyller klubbträffarna sitt mål att utveckla kontakter med likasinnade samt att göra PR för vårt fordonsintresse. I år fanns även utrymme för andra cittror som 2CV Dyane DS/ID i vår hörna och grannarna Peugeot och Renault fulländades den franska samlingsplatsen.

 Lars Lindbeck är den vandrande speaker på Ekebydagen och oerhört kunnig på fordon. Han kan mer om våra Tractioner än de flesta inom klubben och är alltid värd att lyssna på! Lars tycks trivas i vår klubbhörna och ägnar oss gott om tid.  

 I år fick vi ta del av två nya Tractioner. Från Kristinehamn kom Anders Rohm med en fantastisk fin Älva Sport -51? omtalad i Teknikens Värld  

Från Malmköping kom Göran Kessel med Arne Lindbloms antracitgrå B11N -51. Göran har också försett sig med en B11S för renovering. Räkna med att Håkan Becker behandlar dem i B11 Bladet.

 Flera arrangemang pågår i slutet av augusti där våra medlemmar deltar och håller många sig hemma särskilt om vädret är så där. Vi hoppas dock på större anslutning nästa år för att slå rekordet på 12 Älvor.

Janne O   Text o bilder

Kommentarer inaktiverade.